fbpx

MEDITACIJA

Meditacija je metoda, ki človeku omogoča duhovni razvoj. Z meditacijo se podamo na notranje potovanje, ki nas čisti, spreminja in zdravi. Pomaga nam doseči notranji mir, umiriti um in sproščenost telesa za lažje premagovanje vsakodnevnih obveznosti. Ko se naučimo umiriti svoj um in se pomirimo sami s sabo, nas problemi okrog nas ne motijo več. Mir, ki smo ga dosegli, prehaja tudi na druge ljudi, s katerimi pridemo v stik.

Z redno vajo meditacije postanemo sposobni obvladati svojo pozornost, ki jo lahko ciljno usmerimo kamorkoli želimo, naj bo to študij, kariera, hobiji ali reševanje problemov in tako dosežemo uspeh na izbranem področju. Poleg fizičnih in duševnih koristi lahko z meditacijo dosežemo tudi uspeh v vsakodnevnem življenju in izboljšamo zunanje okoliščine našega bivanja.

Če se želimo dvigniti nad omejitve, ki smo si jih sami zadali in jasno spoznati svoje najvišje sposobnosti, moramo z meditacijo okrepiti moč duše. To je pot, s katero postajamo gospodar nad svojim razumom in čutili. Naučimo se povezati s pozitivno ustvarjalno energijo, ki obstaja znotraj nas. Meditacija pripomore k temu, da jasneje razmišljamo, smo pozitivnejši in pridobimo nadzor nad razumom. Pomaga, da postanemo ravnodušni do čustev in obsedenosti. Da nam uvid v to, kdo v resnici smo – duhovno bitje, ki gre skozi izkušnjo človeka.

Meditacija ima številne pozitivne učinke na življenje, omogoča celostni osebnostni razvoj, odpravi stres, utrujenost in napetost, izboljša zdravje in počutje, razvija notranji mir in gotovost, telesu omogoči temeljito regeneracijo, večjo učinkovitost pri delu, izboljša spomin, poveča ustvarjalnost, izboljša počutje. Z vsem tem se poveča zadovoljstvo in notranja stabilnost, razvije pozitivna naravnanost in optimizem.

AKTUALNI DOGODKI

Meditacija med mrkoma

20. 1. 2019 ob 18.00

Telodrom,

Kolarjeva ulica 45a, Ljubljana

PRIJAVA

MNENJA UDELEŽENCEV

Šola Življenja mi je pomagala, da sem začela bolj pozitivno gledati na svet, moje misli so bolj mirne, imam več energije in bolj cenim stvari in ljudi, ki so del mojega življenja.

Saša

To kar sem prej samo čutila, sedaj razumem in hkrati čutim še veliko več kot prej. Ljudi vidim v drugi luči, moji odnosi so se izboljšali.

Sabina

Z vsakim srečanjem se naučim nekaj novega in lažje sprejemam sebe in ljudi, ki me obkrožajo. Nevenka zna stvari razložiti na preprost in vsakemu razumljiv način.

Marjana

Opazil sem spremembe pri prijateljih, družini, sodelavcih, nadrejenih v službi. Odnosi me ne izčrpavajo več, po končanem delovnem dnevu imam več energije in sem boljše volje.

Urban

Z vsako meditacijo se mi odpira nov svet in postajam drugačen, bolj umirjen. Moje misli so bolj zbrane.

Janez

Osvobodila sem se veliko strahov, postajam bolj samozavestna, pogumnejša in odločnejša. Hvala Nevenka, ker me usmerjaš in mi kažeš pravo pot v življenju.

Jerneja

Stopil sem iz kolesa norosti, vsi samo nekam hitijo, nič ne vidijo in sploh ne razmišljajo. Sedaj to vidim, a hkrati vem, da bom še moral veliko delati, da bom popolnoma spregledal.

Mihael