Seminar Ženske, ki tečejo z volkovi

NEVENKA KAMENIK IN MARIO BAAR

EKSKLUZIVNI SEMINAR ŽENSKE, KI TEČEJO Z VOLKOVI

10.-12.11.2017, KRANJSKA GORA

ODKRIJ DIVJO ŽENSKO V SEBI

Sodobna ženska psiha odtujena od svojega notranjega divjega bitja, opremljenega z instinkti, intuicijo in brezčasno vednostjo, je izpostavljena številnim nevarnostim. Ekskluzivni trodnevni seminar prinaša vpogled v skoraj pozabljeni proces iniciacije, skozi katerega se ženske lahko ponovno povežejo z notranjo Divjo žensko in naravnega plenilca psihe, ki jim poskuša to preprečiti ter skozi vlogo animusa in anime na novo osvetljuje medosebne odnose med moškim in žensko. 

Arhetip divje ženske: nje, ki ve

Kaj je intuicija? Je neznanska moč, sestavljena iz bliskovito hitrega notranjega vida, sluha, zaznavanja in vedenja.

Kaj naredi divja intuicija za ženske? Kot volk ima tudi intuicija kremplje, s katerimi oprezno razpira in prepoznava stvari, njene oči vidijo skozi ščit persone, njena ušesa slišijo onstran zemeljskega človeškega sluha.

Skozi rodove so te intuitivne moči poniknile znotraj žensk, ker so neutemeljeno prišle na slab glas in niso bile v rabi. Jung je nekoč dejal, da se v psihi nikoli nič ne zgubi. Vrelec ženske instinktivne intuicije ni nikoli usahnil, in čeprav zamašen, ga je mogoče speljati na površje. Namen predavanja je osvetlitev individualne ženske psihe, ki preživlja proces iniciacije. Pri procesu iniciacije gre ženska psiha skozi devet nalog, ki se jim bomo posebej posvetili.

Naravni plenilec psihe

Ta plenilski oblastnik se pogosto pojavlja v ženskih sanjah. Izbruhne sredi najbolj pomenljivih in bogatih čustvenih načrtov ter prereže vez z intuitivno naravo. Ko opravi svoje delo, jih zapusti omrtvičene in prekrhke, da bi napredovale, kajti ideje in sanje jim medle obležijo ob nogah.

Vsa bitja morajo uvideti, da obstajajo plenilci znotraj njih. Brez tega spoznanja se ženska ne more varno pogajati v svojem lastnem gozdu. Razumeti plenilca pomeni postati zrela žival, ki ni ranljiva zaradi naivnosti, neizkušenosti ali lahkomiselnosti.

Ženska, moški, sizigija in spolnost

Moški in ženske sta dve različni polovici materialnega univerzuma, dualnosti janga in jina. Ženske neprestano hrepenijo po sprejetosti, varnosti in ljubezni, vendar po Carlu Gustavu Jungu v svoji duši posedujejo nezavedni moški transakcijski del, ki predstavlja njihovega idealnega moškega, imenovanega animus. Gre za arhetip (»organ druše«), ki kaže na pričakovanje ženske, s kakšnim moškim bi lahko dosegla »popolno zlitje«. Tudi moški ima svoj nezavedni transakcijski del, ki predstavlja fantazijsko in idealno žensko, imenovano anima. Ta arhetip kaže na potrebo moškega po sanjski ženski, npr. polni vdanosti, nežnosti, miline, čustvenosti in ljubezni. Animo in animusa je Jung imenoval sizigija (parjenje), ki odločilno vplivata na vse medčloveške odnose, še posebno pa na ljubezenske. Vse, kar se dogaja v medčloveških odnosih, je na poseben »kodiran« način zapisano v astrološki karti, ki jo interpretiramo na osnovi principov psihološke astrologije.

Knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi na novo osvetljuje medosebne odnose, podobo o sebi in različne oblike odvisnosti. Prebuja spomine na druge kraje, čase in načine bivanja, poglablja in razprostira zgodbe in mite.

Clarissa Pinkola Estés začne z zgodbo o La Lobi, volčji ženski, ki zbira kosti in zapoje pesem nad njimi, da oživijo in se odenejo v meso, nato pa popelje skozi devetnajst pravljic, vitaminov za dušo, kot jim reče, v katerih tke vezi z Divjo žensko. Kajti prav Divja ženska v Sinjebradcu prišepne mladi ženi, kako naj se reši pred morilskim možem, v Modri Vasilisi je jaga baba, ki ve, da preveč znanja prezgodaj škoduje, v Okostnjakinji obudi ljubezen moškega, v La Mariposi je stara Indijanka, ki pozna moč telesa, v mitu o Perzefoni je Demetra in Baubo, boginja plodnosti in trebušnega smeha, v Brezroki deklici kraljica mati. Divji raček je pravljica o iskanju pripadnosti, Medved mlade lune govori o jezi kot učiteljici ter o potrpežljivosti, vztrajnosti in odpuščanju, La Llorona o pretočnosti ustvarjalnih tokov, Tjulnjica o maski, ki jo nosimo, in nujni občasni samoti, Rdeči čeveljci o upornosti, Deklica z vžigalicami o sestradani duši, Zlatolaska o mračnih skrivnostih. Razlaga pravljic in mitov vsebuje zemljevid vseh pasti, znanih in nepričakovanih, ki jih ženska srečuje med vračanjem k instinktivnemu jazu v dom Divje ženske, pa tudi poziv, naj se sooči s tistim, česar se najbolj boji, s svojo močjo.

Znotraj vsake ženske se skriva naravno in divje bitje, opremljeno z instinkti, intuicijo in brezčasno vednostjo. Clarissa Pinkola Estés jo imenuje Divja ženska in dokazuje, da jo je mogoče in nujno priklicati in oživiti. Utira pot skozi številne plasti zavesti do notranjih glasov, ki šepečejo v kostnem mozgu, in vabi v kraljestvo duha, ki zdravi, prebuja, izziva in povezuje.

PROGRAM

Petek 10. 11. 2017

Prihod v hotel po 15. uri, nastanitev v sobe, sledi prvo predavanje Nevenke Kamenik Arhetip divje ženske: nje, ki ve. Po predavanju se bomo okrepčale na večerji, nato pa ob sproščujoči vodeni meditaciji začele prebujati divjo žensko v sebi.

Sobota 11. 11. 2017

Za dober začetek dneva se bomo razgibale z Vitaflow vadbo s Tino Zager, nato pa se odpravile na zaslužen zajtrk. Po zajtrku bo sledilo drugo predavanje Nevenke Kamenik: Naravni plenilec psihe.  Po kosilu se nam bo pridružil Mario Baar, ki nam bo razložil vse kar moramo vedeti o Ženski, moškem, sizigiji in spolnosti. Dan bomo zaključile z večerjo in sproščenim druženjem v hotelu.

Nedelja 12. 11. 2017

Tudi zadnji dan bomo začele aktivno z Vitaflow vadbo, ki mu bo sledil zajtrk. Naše druženje bomo zaključile z vodeno meditacijo o temnem moškem. Nato se bomo počasi poslovile in odpravile nazaj domov polne novih navdihujočih izkušenj in poznanstev.

URNIK
Cena na osebo: 250 EUR

Cena vključuje: 2x polni penzion v dvoposteljni sobi v hotelu Larix – Ramada Resort Kranjska Gora, 2 predavanja z Nevenko Kamenik, 1 predavanje z Mariom Baarom, 2 meditaciji z Nevenko Kamenik in 2 vadbi s Tino Zager.

Možno doplačilo za enoposteljno sobo.

PRIJAVA

USTVARJALCI DOGODKA

Nevenka Kamenik je terapevtka za osebnostni in duhovni razvoj, coachinja, mojstrica Reikija in voditeljica meditacij. Posameznikom pomaga, da odkrijejo vzroke za svoje težave, razvijejo svoje potenciale in izboljšajo kvaliteto življenja, podjetjem in skupinam pa da postanejo bolj učinkovita in uspešni. Že več kot deset let predava na poslovnih seminarjih o učinkoviti komunikaciji, reševanju konfliktov, manipulaciji v medosebnih odnosih in psihologiji prodaje. Ima terapevtsko licenco ameriškega Inštituta za multidimenzionalno celično zdravljenje (Institute of Multidimensional Cellular Healing™) za individualno zdravljenje srca in duše po metodi Kena Pagea. Reiki mojstrstva se je izučila pri Barbari Novak (Asia Tuma), bila je članica Teozofskega društva v Sloveniji in društva Alkimisti Matjaža Regovca. Več let se je izobraževala tudi v Indiji pri mojstru meditacij dr. Vilinu Sooraj Hingeu. Redno vodi skupinske meditacije, v zadnjih letih pa organizira tudi terapevtske počitnice, v okviru slednjih je na Baliju večkrat obiskala ashram Ratu Bagus, poznan po meditaciji s skakanjem (shaking meditation) ter zdravilko iz Wayan Nuriasih iz knjige Jej, moli ljubi, meditacije pa vodi tudi na joga počitnicah. VEČ

Mario Baar se je kot samouk že leta 1990 začel ukvarjati s psihološko astrologijo. V začetku leta 1995 se je vpisal na Astrološki inštitut Matjaža Regovca (danes IPAL), kjer je diplomiral decembra leta 1997 in dobil naziv diplomirani psihološki astrolog. Takoj za tem je postal profesionalni strokovni sodelavec Instituta z osemletno prakso na področju astrološkega svetovanja. Najprej je začel voditi astrološke tečaje za začetnike, nato seminarje, tutorske skupine in praktične supervizijske vaje na Institutu. Bil je mentor pri več diplomskih nalogah, pisal je v različnih revijah in časopisih, veliko energije je vložil tudi v razne astrološko in psihološko orientirane skupine. Obilo izkušenj si je nabral z mitološkim tarotom, kjer je uvedel različne metode prepoznavanja nezavednih vsebin in psihološke analize globinskih dogajanj v duši. V Cankarjevem domu, na Filozofski fakulteti in drugje  je imel dobro obiskana javna predavanja, ki so bila namenjena širšemu občinstvu, navezovala pa so se na psihološko astrologijo, mistiko, religije, filozofijo in mitološki tarot. Že sedemindvajset let ima svojo lastno astrološko prakso, kjer v okviru astrološko – psiholoških analiz izvaja kombinirane astroanalitične in astroterapevtske tehnike, aktivno imaginacijo in analizo sanj. VEČ

4D3AD699-B5B6-4CC4-9F2B-F26FD41A35E7

Tia Gaia Zagger se z osebnim trenerstvom in vodenimi vadbami ukvarja že več kot 10 let. Je goreča zagovornica, da je naše telo naš edini pravi dom, ki moramo redno negovati in vzdrževati, da ostane vitalno in fit. Čeprav je študirala oblikovanje, se je odločila popeljati dizajn v drugačne domove – naša telesa. Bila je so-ustanoviteljica in gonilna sila fitnes centra Andfit, ki je hitro pridobil prepoznavnost po celi Koroški regiji in zaledju, tudi zaradi njenega program gibanja Vitaflow (mešanica pilatesa, joge, tai chija ter primarnih gibalnih vzorcev), ki ga je razvila s svojim lastnim znanjem in izkušnjami. Izobraževala se je na Fitnes zvezi Slovenije, svoja znanja pa je še dodatno izpopolnila na Steiner Business and Fitness Academy v Londonu, med drugim se je učila tudi pri Stelli Nash, ki je osebna trenerka pilatesa in joge Madonne. Ker je že od nekdaj svobodnega duha in verjame, da nam vsaka nova pot in izziv prineseta novo znanje ter izkušnje, je 9 mesecev delala kot trenerka na križarki pri svetovno znanem ladjarju Princess Cruises, kjer je še okrepila svoj entuziazem in veselje do svojega poslastva, ki je pomagati ljudem do boljšega in kvalitetenjšega življenja. Danes jo lahko srečate v katerem od večjih športnih centrov v Ljubljani in okolici, kjer vodi skupinske vodene vadbe in pilates, lahko pa jo najamete tudi kot osebno trenerko. VEČ